Hemslöjdens bokvänner

– för kunskap och inspiration

Det finns många anledningar till att vara bokvän. Förutom det givna skälet att du älskar böcker står glädjen till handgjort skapande i centrum. Att fördjupa sig i ett ämne eller en teknik, och inspireras till eget skapande, är något som vi brinner för. Det kostar dessutom inget att vara bokvän.

Är du med i Hemslöjdens bokvänner 2019 är det våra nya häften Lappa, Stoppa och Shibori som ingår i medlemskapet. I slutet av vecka 6 skickades ett erbjudande ut via e-post där du som bokvän fick välja vilka utav dessa häften du önskade, allt till ett förmånligt bokvänspris. Har du inte fått detta erbjudande, hör av dig till info@hemslojdensforlag.se.

Nya bokvänner kommer att få del av erbjudandet via ett separat mejl.

Anmäl dig här!

BOKVÄN 2019

SHIBORI
Eva Davidsson

Med shibori kan du på ett enkelt sätt skapa fantastiska mönster genom färgning. Allt du behöver är nål och tråd, färgpulver och ättika. Du kan färga antingen på färdiga plagg eller på tyg och garn och där­efter sy eller sticka egna kläder och accessoarer. I häftet finns beskrivningar på olika mönster, grundrecept på färgning och även beskrivningar på några plagg att sy själv.

Häftad, 170 x 245 mm, 48 sidor, rikt illustrerad, ca.pris 165 kr

 

LAPPA
Katarina Evans & Katarina Brieditis

Ta rygg på Katarina Brieditis och Katarina Evans, två av landets främsta auktoriteter inom textilt återbruk, och lär dig reparera allt från jeans och skjortkragar till tröjor och foder. Genom att attackera problemen på ett kreativt sätt hittar duon oväntade lösningar som väcker lust och ger idéer till hur du själv kan rädda favoritjeansen, trolla fram snygga knappar till kavajen och förvandla en sladdrig T-shirt till en tröja att vara stolt över.

Häftad, 170 x 245 mm, 48 sidor, rikt illustrerad, ca.pris 165 kr

STOPPA
Katarina Evans & Katarina Brieditis

I Stoppa visas hur olika stoppsömstekniker kan användas för att förstärka, laga och skruva upp det personliga uttrycket på plagg så att det hänger med ett tag till samtidigt som lappandet och lagandet förvandlas till ett lustfyllt handarbete. Katarina Brieditis och Katarina Evans tänjer på gränserna och blandar även in utdrags- och hålsömmar – för vem säger att man måste laga ett hål? Kanske blir det bättre om man gör det mer synligt eller ger det sällskap av flera hål?

Häftad, 170 x 245 mm, 48 sidor, rikt illustrerad, ca.pris 165 kr