Hemslöjdens bokvänner

– för kunskap och inspiration

Det finns många anledningar till att vara bokvän. Förutom det givna skälet att du älskar böcker står glädjen till handgjort skapande i centrum. Att fördjupa sig i ett ämne eller en teknik, och inspireras till eget skapande, är något som vi brinner för.

Är du med i Hemslöjdens bokvänner 2018 så är det böckerna Brodera på stickat och Brodera fritt på ylle som ingår i medlemskapet. Du får dessa två böcker hemskickade till dig så fort de lämnat tryckeriet. Du kommer dessutom bli erbjuden att köpa förlagets övriga boknyheter, allt till ett mycket förmånligt bokvänspris. Vi delar även med oss av extramaterial, bilder, tips och idéer. Är du medlem i en hemslöjdsförening får du också information om vad som händer i din förening vad gäller bokcirklar/workshops med böckerna som utgångspunkt.

 

Anmäl dig här!

 

OBS!
Nu har sista utskicket av bokvänsböckerna för 2018 gått iväg. Registrerar du dig som bokvän efter den 30 september kommer du inte få årets vänböcker skickade till dig.

DINA BÖCKER 2018

BOK 1 Britt-Marie Christoffersson
Brodera på stickat – vänbok i februari

Äntligen kommer Britt-Marie Christofferssons nästa bok Brodera på stickat, som bygger på utställningen med samma namn. Många är vi som sett Britt-Maries fantastiska stickning genom åren där hon har utforskat stickningens möjligheter in i minsta detalj.

Nu är det broderiet som står i fokus där enkla grundstygn används för att brodera mönster på det stickade. Med b la förstygn, läggsöm, langettsöm och ryaknutar görs mönster med vitt skilda uttryck. Britt-­Marie Christoffersson täcker gärna hela den stickade ytan med broderat mönster, men du kan välja att sy betydligt mindre. Varför inte några snygga ränder runt halsringning och muddar? Eller ett spännande mönster på vantarna? Skulle du tröttna på färgen eller formen är det bara att sprätta bort! I boken finns närmare trehundra broderade stickprover och en mängd förklarande skisser att inspireras av.

[Inbunden, 180 x 225 mm, ca 192 sidor. Bokvänspris 225 kr (ord. ca.pris 325 kr). Porto på 39 kr tillkommer.]

BOK 2 Karin Derland
Brodera fritt på ylle – vänbok i september

Brodera fritt på ylle är en helt ny sorts broderibok. Boken innehåller flera projekt som beskrivs steg för steg men kärnan är inte främst färdigmallade produkter. Brodösen Karin Derland visar istället hur hon går till väga när hon skapar sina detaljerade och fantasifulla broderier.

I boken får du veta hur du kickstartar kreativiteten och hur du kan göra för att skapa något eget. Här får du tips om färgval, applikationer, olika stygn och material. Idé­skisser, förklaringar och detaljbilder på olika typer av kuddar, bonader, fodral och andra bruksföremål hjälper dig att sätta ihop ett broderi efter eget huvud. Boken bjuder dessutom på rikligt med inspirationsbilder genom Karins färgsprakande broderier som hämtar kraft både från den svenska och indiska myllan.

Det här är yllebroderi när det är som bäst – fritt, vackert och generöst.

[Inbunden, 180 x 225 mm, ca 128 sidor. Bokvänspris 195 kr (ord. ca.pris 295 kr). Porto på 39 kr tillkommer.]

Tillvalsbok i maj
Täljboken

Tälja är som att lära sig cykla. Ge dig tid att komma igång så kommer resten av sig själv.

I nya Täljboken ger sig Felix Wink och Ragnar Kierkegaard Suttner ut på en resa för att besöka intressanta människor som arbetar med kniv och yxa. Alla delar de med sig av erfarenheter och inspirerande täljprojekt. Boken innehåller beskrivningar till 12 projekt som du kan göra själv – allt från slev och stekspade till pall och pingisracket. Självklart får du även lära dig täljtekniker och verktygsvård samt läsa om materialet trä och om olika efterbehandlingar.

Du behöver ingen verkstad, du kommer långt med enkla handverktyg som du kan arbeta med varhelst du vill. Öva upp handens färdigheter, finn glädjen i att skapa själv och lugnet i en fokuserad handling.

[Inbunden, 180 x 225 mm, ca 144 sidor. Bokvänspris 195 kr (ord. ca.pris 295 kr). Porto på 39 kr tillkommer.]

Detta erbjudande gäller bara under maj månad 2018.

BÖCKER 2017

De böcker som ingick i bokvännerna 2017 var Sy väskor – vackra som smycken och Virka mönstermagi och Sticka mönster.