Hemslöjdens bokvänner

– för kunskap och inspiration

Det finns många anledningar till att vara bokvän. Förutom det givna skälet att du älskar böcker står glädjen till handgjort skapande i centrum. Att fördjupa sig i ett ämne eller en teknik, och inspireras till eget skapande, är något som vi brinner för. Det kostar dessutom inget att vara bokvän.

Anmäl dig här!

Är du med i Hemslöjdens bokvänner 2019 är det Hemslöjdens teknikhäften som ingår i medlemskapet. Med utgivning i februari Lappa, Stoppa och Shibori och i slutet av oktober Påsöm och Tvåändstickning, alla till ett förmånligt bokvänspris.

Nästa utskick sker i oktober och gäller höstnyheterna Påsöm och Tvåändstickning, som släpps den 25 oktober. Sista leverans till bokvän i år är den 15 november.

BOKVÄN 2019

PÅSÖM
Anna-Karin Jobs Arnberg

Påsöm är ett folkligt yllebroderi med en enorm blomsterprakt i klara färger. Tekniken har förekommit på folkdräkter i Floda i Dalarna men pryder nu allt från kuddar och bonader till väskor och kläder. Anna-Karin Jobs Arnberg, mästarbrodös och dalkulla, visar i häftet hon hur du syr allt från enkla rosor i plattsöm till lotusblommor i schattersöm. Tydliga steg-för-steg-beskrivningar och mängder av illustrationer och inflikade tips gör att du snabbt förstår hur du ska göra.

Häftad, 170 x 245 mm, 48 sidor, rikt illustrerad, ca.pris 165 kr

 

TVÅÄNDSSTICKNING
Karin Kahnlund

Vill du ha ett slitstarkt, varmt och stadigt plagg är tvåändsstickning en fantastisk teknik som dessutom ger dig möjlighet att sticka vackra ytstrukturer och spännande grafiska mönster. I häftet finns allt du behöver kunna för att sticka dina första tvåändsstickade vantar och mönstra med struktur och färg. Välj bland 15 olika beskrivningarna i fyra olika storlekar (från barn till herr). Karin Kahnlund har mästarbrev i stickning och har genom åren haft mängder av kurser och utbildningar i tvåändsstickning.

Häftad, 170 x 245 mm, 48 sidor, rikt illustrerad, ca.pris 165 kr

UTGIVNING I FEBRUARI 2019