Bokvännernas medlemsbrev

Täljboken

Nu är den äntligen färdigskriven, genomarbetad och tryckt! Täljboken är fylld av inspiration för den som vill börja tälja såväl för den som vill utveckla sitt täljande. Förutom fakta om olika träslag, vilka verktyg som är bra att ha och varför täljning i färskt trä är grejen har vi också porträtterat fantastiska personer som brinner för hantverket och som delar med sig av sitt kunnande och sina projekt. Här ryms det mesta från slev och stekspade till pall och pingisracket. Du behöver ingen verkstad, du kommer långt med enkla handverktyg som du kan arbeta med varhelst du vill. Läs mer om Täljboken här.

Täljboken ingår inte i Hemslöjdens bokvänners bokpaket men självklart kan du köpa boken till bokvänspriset 195 kr (39 kr tillkommer i fraktavgift). Vi är jätte tacksamma om du kan betala boken med Swish då det underlättar mycket hantering för oss. Men självklart har du inte den möjligheten kan vi skicka en faktura tillsammans med boken.

Gör så här om du vill köpa boken:

  • Betala 234 kr med Swish till nummer 1234 425 096 (Svensk Slöjd AB). I meddelanderutan skriver du Täljboken och medlemsnummer. Hittar du inte ditt medlemsnummer skriver du Täljboken tillsammans med namn och adress. Så fort betalningen är registrerad skickar vi boken till dig.
  • Har du inte Swish-betalning mailar du din beställning till info@hemslojdensforlag.se. Skriv Täljboken och ditt namn och adress i meddelandet så postar vi boken tillsammans med en faktura.

 

Boksläpp

Vi arrangerar boksläpp för Täljboken på två ställen i Sverige: 22 maj i Umeå och  26–27 maj på Nääs strax utanför Floda.

I Umeå kan du träffa författarna Felix Wink och Ragnar Kierkegaard Suttner i butiken Eljest (Skolgatan 57) kl. 16.00–20-00. Det bjuds på snittar med träsmak, pingis och mingel. Läs mer om boksläppet i Umeå här.

På Nääs  blir det boksläpp samband med festivalen REKO. Hemslöjdens förlag finns på plats vid täljcafét. Här finns också kreativ slöjd och ekologiskt bygghantverk i form av workshops, demonstrationer, kurser, föredrag, mathantverk m.m. Allt i de vykortsvackra omgivningarna vid Nääs slott. Läs mer om REKO här.

#broderapåstickat

Vi hoppas förstås att Britt-Marie Christofferssons bok Brodera på stickat har lockat till eget skapande. Har du stickat/broderat något från boken eller inspirerats av den får du gärna lägga upp en bild på Instagram med hashtaggen #broderapåstickat – då kommer bilden in på bokens sida på hemsidan och på så vis kan vi visa varandra vad vi gjort och vart våra idéer har fört oss. Har du inte Instagram får du gärna mejla bilen på info@hemslojdensforlag.se så lägger vi ut den på sociala medier.

 

Utställningar i sommar

Brodera på stickat

Just nu visas utställningen Brodera på stickat på Landskrona museum fram tom 10 juni. Gör en omväg dit om du inte sett den! Du får ett litet smakprov av utställningen i filmen vi spelade in förra sommaren på Östergötlands Ullspinneri.

 

Gamla mönster, nya tröjor – en utställning i repris

I sommar kommer Östergötlands Ullspinneri visa Britt-Marie Christoffersson första utställning Gamla mönster, nya tröjor – en utställning i repris. Utställningen visades första gången 1994 och turnerade runt i landet på 30 platser. Utställningen känns lika aktuell idag och mellan 16 juni–18 augusti visas den på spinneriet. Vägbeskrivning och öppettider hittar du här.
Utställning utökas i början av juli med alla stickade plagg från Ann-Mari Nilssons bok Sticka mönster som kom ut förra hösten. Även dessa plagg kommer att finns kvar till den 18 augusti.

 

Sticka – Detaljer som gör skillnad

Slöjdens hus i Skövde visas just nu Ulla Engqvists stickning Sticka – Detaljer som gör skillnad fram till den 9 juni. Utställningen innehåller stickade detaljer från Ullas båda böcker.