Hemslöjdens dag

Boksläpp bara på Hemslöjden!

 

Fira Hemslöjdens dag med att lansera två fantastiska broderiböcker! Två skickliga brodöser, Karin Derland och Carina Olsson, delar generöst med sig av sina kunskaper i böckerna Brodera fritt på ylle och Bottensömmar.

Just på Hemslöjdens dag (1 september) släpper vi höstens två broderiböcker på Hemslöjden runt om i landet. Övriga återförsäljare får böckerna till försäljning 5 september. Vi hoppas och tror att dessa böcker ska bidra till att ett redan stort broderiintresse ska växa sig ännu större. Visst vill du vara med?

Brodera fritt på ylle

av Karin Derland

Brodera fritt på ylle är en helt ny sorts broderibok. Kärnan är inte först och främst färdigmallade projekt och beskrivningar utan Karin delar generöst med sig av sin kunskap och visar hur hon går till väga när hon skapar sina detaljerade och fantasifulla broderier. Boken är därför perfekt som kurslitteratur till kommande broderikurser.

I boken får du veta hur du kickstartar kreativiteten och hur du kan gå till väga för att skapa något eget. Här finns allt från materialval och mönsterkomposition till applikationsteknik och stygnskola. Idé­skisser, förklaringar och rikligt med inspirerande detaljbilder på Karins färgsprakande broderier hjälper dig att sätta ihop ett broderi efter eget huvud. För dem som ändå önskar en tydlig mönsterbeskrivning innan de vågar sig ut på egen hand avslutas boken med fyra steg för steg-projekt att göra själv.

Det här är yllebroderi när det är som bäst – fritt, vackert och generöst.

Boken är tryckt på Göteborgstryckeriet, inbunden, 180 x 225 cm, 139 sidor, ca pris 295 kr.

Bottensömmar

av Carina Olsson

Bottensömmar är ett häfte som visar bottensömmens fantastiska mönstermöjligheter. Utifrån ett enkelt grundgaller, som dekoreras på olika sätt, skapas otroligt vackra broderier. Möjligheterna är oändliga: genom att leka med färger, garnkvaliteter, stygn, pärlor och paljetter skapar du mönster där bara fantasin sätter gränser.

Carinas passion för bottensömmar syns tydligt. Hon har valt att utgå från några redan kända sätt att mönstra och har sedan fortsatt vidare och skapat helt nya. Vare sig du är nybörjare eller redan invigd i tekniken är det här ett häfte för dig. Du lär dig först grunderna och kan sedan gå vidare på din nivå.

Detta är det första häftet i en serie teknikhäften som Hemslöjdens förlag kommer att fortsätta att utveckla under 2019.

Häftet är tryck på Göteborgtryckeriet, häftat, 48 sid, ca pris 165 kr.

Sprid täljglädje!

Täljboken av Felix Wink och Ragnar Kierkegaard Suttner är en annan ny bok som det går att bygga en aktivitet kring på Hemslöjdens dag. Felix och Ragnar har besökt intressanta personer som arbetar med kniv och yxa och som alla delar de med sig av erfarenheter och inspirerande täljprojekt.

Boken innehåller beskrivningar till 12 projekt som du kan göra själv – allt från slev och stekspade till pall och pingisracket. Självklart får du även lära dig täljtekniker och verktygsvård samt läsa om materialet trä och om olika efterbehandlingar. Ambitionen är att sporra till att våga prova på att tälja. Man behöver ingen verkstad utan kommer långt med enkla handverktyg.

Boken är tryckt på Göteborgstryckeriet, inbunden, 180 x 225 cm, 139 sidor, ca pris 295 kr.

Bokpriser och leveranser

Vi bjuder på boksläppspris till dig som återförsäljare. Vi har också fantastiska priser på ett antal mönsterböcker. Mejla förlaget på info@hemslojdensforlag.se och anmäl ditt intresse så skickar vi prislistan för Hemslöjdens dag. Vi önskar din beställning så snart som möjligt men senast den 8 augusti. Använd samma e-post till din beställning så att pris och leveranstid blir rätt.

Galna priser på mönsterböcker!

Småslöjd
Brodera på linne
Brodera på ylle
Broderier från 50- och 60-talet

Sälj- och pressmaterial att använda fritt
(finns tillgängligt från början av augusti)

A3 affisch Broderi

A3 affisch Täljboken

Prisskyltar  A4 & A5

Presstext Brodera fritt på ylle

Presstext Bottensömmar

Presstext Täljboken