Sticka – Detaljer som gör skillnad

Ulla Engquist

StickaDetaljer som gör skillnad är en ovärderlig bok om konsten att montera. Det rör sig inte alls om krångliga lösningar utan det är handfasta råd som gör dina plagg vackrare. Det finns till exempel en mängd olika tekniker för att lägga upp maskor, vissa ger stadiga och stabila uppläggningar, andra blir mer töjbara, men alla har de sina användningsområden. Ett annat exempel är den viktiga kantmaskan som tillsammans med maskstygnen är helt avgörande för hur fin och smidig sidsömmen blir.

Det är en del att tänka på när du planerar din stickning. I boken får du massor av tips och lär dig knep som kommer att göra din stickning både lättare och roligare – allt illustrerat med tydliga skisser och en mängd stickade prover. Testa olika uppläggningar och kanter, provsticka detaljer och undersök vilken avmaskning som blir bäst. Var nyfiken och våga prova dig fram!

StickaDetaljer som gör skillnad är helt unik i sitt slag och vänder sig både dig som just börjat sticka och till dig som söker nya utmaningar. Till boken har vi även spelat in 10 instruktionsfilmer på olika detaljer.